Karina Verschelden – Slik

Karina Verschelden – Slik

Op 17 jarige leeftijd maakte ik 1 schilderij, op slecht papier en met plakkaatverf.
Ik had geen les gehad, dacht hier ook niet over na. Maar het resultaat, een tijger, werd door menigeen bewonderd. Pas rond mijn 35e pakte ik de penselen weer op, deze keer met olieverf. In de afgelopen jaren (ben nu 48) heb ik mij verder ontwikkeld, waarbij meer kleur, contrast en beweging een grotere rol zijn gaan spelen.
Gelukkig is het niet bij die ene tijger gebleven. Mijn liefde voor natuur en dieren blijft sterk terugkomen in mijn werk. Maar een uitstapje naar een ander thema, zoals sport of zelfs een stilleven, doe ik bij tijd en wijle ook graag.

Ik maak ook dierportretten in opdracht, in kleurpotlood en olieverf. Hierin kan ik mijn talent om heel secuur weer te geven van wat ik zie goed kwijt. Echter vind ik het ook prettig om in mijn vrije werk af en toe wat losser te kunnen werken.
Olieverf vind ik prachtig materiaal omdat ik vind dat dit meer ‘leeft’. Maar pastel is ook een mooie uitdaging. En kleurpotlood is een specialiteit van me geworden.

Ik streef niet direct naar een eigen stijl waardoor mijn werk nogal wat variatie kent. Ik vind het belangrijker om plezier te hebben in wat ik doe en mij te verwonderen over het eindresultaat. Wel heb ik een fascinatie voor beweging, wat regelmatig in mijn werk terugkomt.

Karina Verschelden Slik, Schooldreef 4, 4566 AR Heikant. Tel: 0114 313691 email: kslik@zeelandnet.nl

2019 gast exposant Tos Sakowski met schilderijen   bekijk plattegrond

www.kslik.jouwweb.nl

of volg haar op

karina verschelden slik
karina verschelden slik
schilderij